Με θέα την λίμνη Πολυφύτου και την υψηλή γέφυρα Σερβίων...απολαύστε τον καφέ σας και την υπέροχη κουζίνα μας!
  • ΠΡΟΦΙΛ

  • ΕΙΚΟΝΕΣ

  • VIDEO

  • ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

  • Kafe Αρχοντικό

  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΕΡΑΙΔΑ




H Νεράιδα Κοζάνης είναι oικισμός - δημοτικό διαμέρισμα (πρώην κοινότητα) του Δήμου Σερβίων, στο νομό Κοζάνης της Μακεδονίας και βρίσκεται στη λίμνη του Αλιάκμονα, 1 χλμ. από τη γέφυρα των Σερβίων (τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Κοζάνης) και 6 χλμ. Βόρειο-βόρειο δυτικά από τα Σέρβια. Βρίσκονται στις Βορειοδυτικές απολήξεις των Πιερίων ορέων, 20 χλμ. Νοτιοανατολικά της Κοζάνης Επίσης βρίσκονται 142 χλμ. Νοτιοδυτικά-δυτικά της Θεσ/νίκης και 107 χλμ. Βόρειο-βόρειο δυτικά της Λάρισας. Κατά την απογραφή του 2001 η Νεράιδα είχε 132 κατοίκους. Στη Νεράιδα εγκαταστάθηκαν Πόντιοι πρόσφυγες με την ανταλλαγή των πληθυσμών της Μικρασιατικής
καταστροφής. Το πανόραμα της τεχνητής λίμνης αποθεώνεται πάνω στον λόφο του γραφικού οικισμού Νεράιδα. Η απλωσιά της λίμνης που μοιάζει με θάλασσα, η υψηλή γέφυρα των Σερβίων, τα κραταιά Πιέρια, ο περιπατητικός διάδρομος που ζώνει τον λόφο, οι ταβέρνες, οι ξενώνες και ναυτικός όμιλος καθιστούν την Νεράιδα έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς στο νομό.
Ο νέος οικισμός της Νεράιδας αποτελεί μετεγκατάσταση του παλαιού ο οποίος κατακλύσθηκε από τα νερά της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου. Τους καλοκαιρινούς μήνες όταν τα νερά της λίμνης υποχωρούν ο παλαιός οικισμός αναδύεται προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.
Στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κοζάνης Λάρισας πάνω στην τεχνητή λίμνη που σχηματίζει ο Αλιάκμονας βρίσκεται η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων μήκους 1372 μέτρων. Από το χωριό Νεράιδα η θέα προς την Λίμνη και τα Πιέρια σε αιχμαλωτίζει.
Για την διαμονή σας υπάρχουν στην περιοχή καταλύματα και χώροι εστίασης τόσο στον οικισμό της Νεράιδας όσο και στους οικισμούς του Βελβεντού και των Σερβίων.